Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Απόψεις>>Ευρώ - λοιμώδης Πανδημία

banner roots

Ευρώ - λοιμώδης Πανδημία
07.01.2016 | 18:56

Ευρώ - λοιμώδης Πανδημία

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Απόψεις

Γράφει ο Θεόδωρος Ι. Μπαβέας

Σήμερα εν καιρώ ειρήνης, συνύπαρξης και αλληλεγγύης των λαών της Ευρωζώνης, έχουμε ένα δημοκρατικό τραγικό παρόν μιας οικονομικής δυστυχίας και ένα μέλλον νεφελώδες χωρίς όραμα και ελπίδα για τους νέους και πόσο μάλλον για εμάς της τρίτης παρασιτικής ηλικίας, όπως μας δίνουν να καταλάβουμε ότι αποτελούμε κοινωνικό πρόβλημα και ότι ζούμε εις βάρος των άλλων...

Ένα μέλλον χαοτικό απροσδιόριστο μακριά από την ανάπτυξη, την οποία οι πολίτικοι μας μόνο την φαντάζονται Θέλουμε ανάπτυξη της χώρας η οποία γίνεται με λόγια και προγράμματα τα οποία θα μελετήσουμε θα σχεδιάσουμε και θα λύσουν έτσι τα οικονομικά προβλήματα και θα σταματήσει η ανεργία, έτσι ώστε θα νικήσουμε μετά το 1974 την μάχη των μαχών η οποία αποδεικνύεται ότι είναι το μη βιώσιμο και σταθερό ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ενώ ακολουθούν και τα κόκκινα δάνεια και το φορολογικό σύστημα το οποίο ακολουθεί τις εποχές του χρόνου.

Όλα αυτά επιτελούνται μέσα σε ένα πολιτικό σύστημα το οποίο είναι η εικόνα των πολιτών, το όποιο είναι άρρωστο, μολυσμένο, δεν έχει αποτοξινωθεί, είναι αθεράπευτο από το παρελθόν, της πελατείας, της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής, μέσα σε μια πειραματική ευρωπαϊκή δημοκρατία, η οποία έχει παρ εκτραπεί από τις θεμελιώδεις αρχές της, εις την οποία κυριαρχεί... η παρανοϊκή εικόνα της εν είδη επιδημίας της λιτότητας, των σκληρών μέτρων, των σχεδίων αντοχής φτωχοποίησης των μικρών και μεσαίων κοινωνικών ομάδων και των προγραμμάτων αποκατάστασης και μεταρρυθμίσεων μιας ευρώ- λοιμώδους τοξικής οικονομίας μέσα από μακροχρόνιες δεσμεύσεις χωρίς εμείς να έχουμε εθνική οικονομική ανοσία από το πολιτικό μας σύστημα, το οποίο εδώ και αρκετά χρόνια μας συντηρεί με δανειακά, έχοντας σπαταλήσει τις εισφορές μας στα ταμεία, ενώ έχει το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας σε κωματώδη κατάσταση, μέσα στην εντατική των δεξιών και αριστερών μνημονίων με αποτελέσματα να αντιμετωπίζουμε μια επιδημία με πολλά θύματα, σε πολλές κοινωνικές ομάδες, οικογένειες και επιχειρήσεις. Μια επιδημία η οποία συνεχώς εδώ και έξη χρόνια γίνεται πανδημία, ενώ αυτοί οι οποίοι αντέχουν έχουν παθολογικό οικονομικό λίπος, γιατί πολλοί φοροδιαφεύγουν έτσι ώστε να αντιστέκονται στην συνεχή οικονομική λιποαναρρόφηση της πολιτείας, η οποία γίνεται απέναντι στους αυστηρά και νόμιμα φορολογούμενους πολίτες.

Ζούμε σε μια περίοδο μιας Ευρώ- λοιμώδους επιδημίας η οποία στη χώρα μας έχει θύματα γιατί το θεραπευτικό μέσο ήταν και είναι η εργασία ,οι αξιοπρεπείς μισθοί η ανάπτυξη, η παραγωγή πλούτου ,με ισονομία, κοινωνική δικαιοσύνη ,άλλα δυστυχώς δεν έχουμε ακόμη ανακάλυψή τη σωστή μεθοδολογία της θεραπείας γιατί βρίσκεται στο ερευνητικό στάδιο των δεξιόστροφων και αριστερόστροφων κυβερνήσεων Πάντως για ανάπτυξη ακόμη δεν υπάρχει προγραμματισμός και σχέδιο ,γιατί φαίνεται ότι δεν είναι στα προαπαιτούμενα που λένε κυβέρνηση και δανειστές ,άρα πρέπει να κάνουμε υπομονή για μερικά χρόνια Έτσι σαν από μια λοιμώδη επιδημία έχει διαλυθεί ο οικογενειακός ιστός, έδιωξαν ,ανάγκασαν το επιστημονικό δυναμικό να φύγει από τη χώρα και πάνω από όλα αρρώστησε η υγεία ,η περίθαλψη ,η παιδεία η μικρομεσαία τάξη με τους μικρούς επιχειρηματίες και κυρίως τους συνταξιούχους οι οποίοι ούτε στη κατοχή δεν βασανίζονταν έτσι , γιατί εδώ και 6 χρόνια έχουν εισόδημα πείνας με συνεχή καθημερινή απειλή την μείωση των συντάξεων ενώ φαίνεται ότι πάμε για κώνειο στους γέρους γιατί ζούμε πολύ!

Με αυτό το πολιτικό σύστημα οι νέοι δύσκολα βρίσκουν δουλειά γιατί η ανεργία καλπάζει. Ενώ οι συνταξιούχοι συνθλίβονται, νιώθουμε ότι είμαστε παράσιτα και αισθανόμαστε χτυπημένοι και εξαθλιωμένοι από το σκληρό πρόσωπο αυτής της μεταλλαγμένης δημοκρατίας, των δεξιών και αριστερών κυβερνήσεων, η οποία δήθεν Δημοκρατία θέτει αυστηρούς κανόνες κάνει αυθαίρετες περικοπές και κατασχέσεις και κλέβει τα χρήματα τα οποία για 50 χρόνια πληρώναμε στα ταμεία μας εμείς οι αξιοθρήνητοι συνταξιούχοι του σήμερα, ενώ οι μικρο αποταμιεύσεις πολλών ετών εξαφανίστηκαν έχουν υποστεί οικονομική λιποαναρρόφηση στο... πάντα σταθερό τραπεζικό σύστημα, ενώ πλέον πληρώνουμε ενοίκιο στο σπίτι το οποίο κτίσαμε, και το κυριότερο οι συντάξεις μας έχουν περικοπεί χωρίς να μας ρωτήσουν... βίαια από 45-60% και η φορολογία είναι πια για όλους... κόλαση.

Σχεδόν μας κοροϊδεύουν στις μέχρι σήμερα κυβερνήσεις όλο αγώνες και μάχες δίνουν για να σώσουν τη χώρα, όπως φαίνεται χωρίς τους πολίτες, με εντολές και δεσμεύσεις του κουαρτέτου των δανειστών εις την οποία χώρα ζούμε ακόμα με δανεικά και με δανεικά πληρώνουμε τα δανεικά, ενώ ως ελεύθερη χώρα δεν μπορούν να εφαρμόσουν κοινωνική πολιτική και να διεκδικήσουν τα δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών, εάν δεν ρωτήσουν τους σκληρούς εταίρους δανειστές μας... Που θα μείνουμε, ότι πρέπει να πληρώνουμε περισσότερα από τα φτωχά μας εισοδήματα, τι θα τρώμε, πως θα αναπνεύσουμε, τι θεραπεία θα κάνουμε, τι φάρμακα θα παίρνουμε, πως πρέπει να ζούμε, εάν πρέπει να ζούμε πάνω από 65 ετών λες και ζούμε σε ένα τεράστιο ευρωπαϊκό οικοτροφείο... λες και θέλουν να μας ρίξουν στο Καιάδα. Όλα αυτά για το καλό της οικονομίας και της πανδημίας της λιτότητας του ΕΥΡΩ και για το πλουτισμό των ολίγων.

Θλιβεροί και αξιολύπητοι καλοπληρωμένοι εκπρόσωποι του λαού, για τα μέτρα τα οποία δικτατορικά εφάρμοσαν και εξακολουθούν να εφαρμόζουν χωρίς κοινωνική μέριμνα και ευαισθησία για όλες τις κοινωνικές ομάδες αφού είναι πλέον αποδεδειγμένο και με επιστημονικά δεδομένα της Ανεξάρτητης αρχής προϋπολογισμού της βουλής ότι 6,5 εκατ. των Ελλήνων είναι πλέον ΦΤΩΧΟΙ και συντηρούνται χιλιάδες από αυτούς από κοινωνικά παντοπωλεία εθελοντικές οργανώσεις και την εκκλησία.

Δεν αντέχουμε άλλο γιατί μας στέρησαν την αισιοδοξία και την ελπίδα, αισθανόμαστε έντονα άρρωστοι μέσα σε μολυσμένο περιβάλλον κυρίως οι νέοι και ιδιαίτερα εμείς οι συνταξιούχοι νοιώθουμε την απόρριψη και την αδιαφορία από την κοινωνική προστασία του ευρωπαϊκού μας κράτους και γιατί εγώ όπως και εκατομμύρια άλλοι νιώθουμε ότι επιταχύνεται το βιολογικό μας τέλος. Έξαλλου η ευρωπαϊκή φιλοσοφία λέει ότι με την κρίση οι προβληματικές επιχειρήσεις πρέπει να κλείνουν... ίσως και οι γέροντες να αποχωρούν... από αυτόν τον μάταιο κόσμο για το ταξίδι του μέλλοντος και της ανάπτυξης...

Ιανουάριος 2016

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το